Zomig Instant Tabl 12 X 2,5mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

  • 1 tablet /aanval, zo snel mogelijk na het begin van de migraineaanval
  • Max. 2 dosissen /24u, indien symptomen binnen de 24u herbeginnen
  • Min. 2 u tussen 2 innamen
  • Indien de dosis van 2,5 mg geen bevredigende verlichting geeft, 5 mg overwegen voor de volgende aanval
  • Indien een patiënt niet reageert op de eerste dosis, is het onwaarschijnlijk dat een tweede dosis effect zal hebben bij dezelfde aanval

Toedieningswijze

  • De blisterverpakking moet worden opengetrokken zoals getoond op de folie
  • De tablet op de tong leggen en laten oplossen, dan met speeksel inslikken
  • Kan ook met water ingenomen worden (dit versnelt de werking)
Indicatie

Migraine

Contra indicatie

ZOMIG Instant is tegenaangewezen bij patiënten met een gekende overgevoeligheid voor zolmitriptan of één van de hulpstoffen.
Matige of ernstige hypertensie en lichte ongecontroleerde hypertensie.
Deze klasse van geneesmiddelen (5HTIB/1D receptoragonisten) werd geassocieerd met coronaire vasospasmen, met als gevolg dat patiënten met ischemisch hartlijden werden uitgesloten van klinische studies.
ZOMIG Instant zou om deze reden niet toegediend mogen worden aan patiënten met een historiek van myocardinfarct of met ischemisch hartlijden, coronaire vasospasmen (Prinzmetal angina), perifeer vaatlijden, noch aan patiënten die tekenen of symptomen vertonen die wijzen op ischemisch hartlijden.
Gelijktijdige toediening van ergotamine, ergotaminederivaten (waaronder methysergide), sumatriptan, naratriptan of andere 5HT1B/1D receptoragonisten samen met zolmitriptan is tegenaangewezen).
Zolmitriptan mag niet toegediend worden bij patiënten met een voorgeschiedenis van een cerebrovasculair accident (CVA) of een transiënte ischemische aanval (TIA).
Zolmitriptan is tegenaangewezen bij patiënten met een creatinineklaring < 15 ml/min.

Gegevens
CNK1507698
FabrikantenGrunenthal
MerkenGrunenthal
Breedte78 mm
Lengte115 mm
Diepte27 mm
Hoeveelheid verpakking12
Bijsluiter