Pentacarinat Fl Lyoph Iv/im 5x300mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Pentacarinat® is een geneesmiddel op basis van pentamidine. Het kan gebruikt worden voor de behandeling en het voorkomen van een longontsteking veroorzaakt door Pneumocystis carinii of voor de behandeling van slaapziekte.

Gebruik

Pneumonieën door Pneumocystis carinii

  • 4 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal daags, gedurende 14 dagen, en bij voorkeur via een I.V. druppelinfuus.
  • De toediening per aërosol gebeurt 1 tot 4 maal per maand met een dosis van 150 à 300 mg per zitting van 30 minuten
  • Men maakt gebruik van een oplossing bekomen met 6 ml water voor injecties toe te voegen aan 300 mg poeder. Als men maar 150 mg wil geven, dan neemt men de helft daarvan (3,1 ml) en men voegt water toe tot een volume van 6 ml. Deze oplossing brengt men over in een vernevelaar

Trypanosomiasis

  • 4 mg per kg lichaamsgewicht, éénmaal per dag of éénmaal om de twee dagen en dit in totaal 7 à 10 keren, hetzij diep I.M. hetzij via een langzaam lopend I.V. infuus
Samenstelling

Elke injectieflacon bevat 300 mg pentamidine isethionaat als actief bestanddeel, overeenkomend met 172,4 mg pentamidine base.

Hulpstoffen:

  • geen -
Indicatie
  • Behandeling van pneumonieën veroorzaakt door Pneumocystis carinii, en meer bepaald in gevallen waar het tegenaangewezen is om cotrimoxazole aan te wenden of in gevallen waarbij deze stof gefaald heeft.
  • Om recidieven van Pneumocystis carinii pneumonie tegen te houden of uit te stellen
  • Tweede keuze in de behandeling van de hemolymfatische fase van de slaapziekte veroorzaakt door Trypanosoma gambiense
Contra indicatie

Overgevoeligheid voor pentamidine of voor één van de in "Samenstelling" vermelde hulpstoffen.

Gegevens
CNK0435586
FabrikantenSanofi
MerkenSanofi
Breedte73 mm
Lengte101 mm
Diepte60 mm
Hoeveelheid verpakking5
Bijsluiter