Orlistat Sandoz Harde Caps 84 X120 mg

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.
Dosering:
De gebruikelijke dosering van Orlistat Sandoz is één capsule van 120 mg bij elk van de drie hoofdmaaltijden per dag. Het kan worden ingenomen onmiddellijk voor, tijdens een maaltijd of tot één uur na een maaltijd. De capsule moet met water worden ingeslikt.
Algemene informatie:
Orlistat Sandoz moet worden ingenomen met een evenwichtig, caloriearm dieet dat veel fruit en groenten bevat en waarbij gemiddeld 30% van de calorieën wordt geleverd door vet. Uw dagelijkse inname van vetten, koolhydraten en eiwitten moet over drie maaltijden worden verspreid. Dat betekent dat u gewoonlijk één capsule zult innemen bij het ontbijt, één capsule bij het middageten en één capsule bij het avondeten. Om een optimaal effect te verkrijgen, mag u tussen de maaltijden geen voedsel innemen dat vet bevat, zoals koekjes, chocolade en hartige hapjes.
Orlistat Sandoz werkt alleen als er vet in het eten zit. Als u een hoofdmaaltijd overslaat of als u een maaltijd hebt die geen vet bevat, hoeft u Orlistat Sandoz dus niet in te nemen.
Licht uw arts in als u om een of andere reden uw geneesmiddel niet precies hebt ingenomen zoals voorgeschreven. Anders zou uw arts kunnen denken dat het niet doeltreffend was of niet goed werd
verdragen en zou hij uw behandeling onnodig kunnen veranderen.
Uw arts zal de behandeling met Orlistat Sandoz stopzetten na 12 weken als u niet minstens 5% van uw lichaamsgewicht bent verloren ten opzichte van de start van de behandeling met Orlistat Sandoz.
Orlistat Sandoz werd onderzocht in langlopende klinische studies die tot 4 jaar duurden.
Heeft u te veel van dit middel ingenomen?
Als u meer capsules inneemt dan u werd gezegd, of als iemand anders per ongeluk uw geneesmiddel inneemt, moet u onmiddellijk contact opnemen met een arts, een apotheker of een ziekenhuis omdat u misschien medisch advies nodig hebt.
Wanneer u teveel van Orlistat Sandoz heeft gebruikt of ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts, apotheker of het Antigifcentrum (070/245.245).
Bent u vergeten dit middel in te nemen?
Als u ooit vergeet om uw geneesmiddel in te nemen, neemt u het in zodra u het zich herinnert, op voorwaarde dat dat binnen één uur na uw laatste maaltijd is. Daarna neemt u het verder in op de gebruikelijke tijdstippen. Neem geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen. Als u meerdere doses hebt overgeslagen, moet u uw arts inlichten en het advies volgen dat hij/zij u zal geven.
Verander de voorgeschreven dosering niet zelf tenzij uw arts u dat zegt.
Als u stopt met het innemen van dit middel
Stop niet met het gebruik van Orlistat Sandoz, tenzij uw arts dat tegen u zegt.
Heeft u nog andere vragen over het gebruik van dit geneesmiddel? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Indicatie

Orlistat Sandoz is een geneesmiddel dat wordt gebruikt om zwaarlijvigheid te behandelen. Het werkt in uw spijsverteringssysteem, waar het ervoor zorgt dat ongeveer een derde van het vet in het voedsel dat u eet, niet wordt verteerd.
Orlistat Sandoz bindt zich aan enzymen in uw spijsverteringssysteem (lipasen) en verhindert dat die enzymen een gedeelte van het vet afbreken dat u tijdens uw maaltijd hebt gegeten. Het niet-verteerde vet kan dan niet worden geabsorbeerd en wordt door uw lichaam geëlimineerd.
Orlistat Sandoz is geïndiceerd bij de behandeling van zwaarlijvigheid in combinatie met een caloriearm dieet.

Contra indicatie

Wanneer mag u dit middel niet gebruiken?

  • Als u allergisch bent voor orlistat of voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek inhoud van de verpakking en overige informatie.
  • Als u een chronisch malabsorptiesyndroom hebt (onvoldoende absorptie van voedingsstoffen in het maag-darmkanaal)
  • Als u cholestase hebt (een leverziekte)
  • Als u borstvoeding geeft.
Gegevens
CNK2876548
FabrikantenSandoz
MerkenSandoz
Breedte93 mm
Lengte103 mm
Diepte43 mm
Hoeveelheid verpakking84
Bijsluiter