Olanzapine Sandoz 7,5mg Filmomh Tabl 100

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Indicatie

Olanzapine Sandoz bevat de werkzame stof olanzapine. Het behoort tot een groep geneesmiddelen, antipsychotica genaamd en wordt gebruikt om de volgende aandoeningen te behandelen:

 Schizofrenie, een ziekte die gepaard gaat met symptomen zoals dingen horen, zien of gewaarworden die er niet zijn, onterechte overtuigingen, ongewoon wantrouwen en teruggetrokkenheid. Mensen met deze aandoening kunnen zich ook depressief, angstig of gespannen voelen.

 Matige tot ernstige manische episoden, een aandoening met symptomen van opwinding of euforie.

Het is gebleken dat Olanzapine Sandoz herhaling van deze verschijnselen voorkomt bij patiënten met bipolaire stoornis bij wie de manische episode reageerde op behandeling met olanzapine.

Gegevens
CNK4486171
FabrikantenSandoz
MerkenSandoz
Bijsluiter