Epiduo 0,1% - 2,5% Gel Pomp 60g

Op voorschrift
Geneesmiddel
Ja
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Epiduo is aangewezen bij de behandeling van acne. Deze gel combineert twee actieve bestanddelen: adapalene en benzoylperoxide, die samenwerken maar op verschillende manieren: Adapalene behoort tot een groep producten bekend als retinoïden en werkt specifiek in op het mechanisme dat acne veroorzaakt. Het ander actief bestanddeel, benzoylperoxide, werkt als een antimicrobieel middel en heeft een verzachtende en afschilferende werking op de bovenste laag van de huid.

Gebruik

Epiduo is enkel te gebruiken bij volwassenen, adolescenten en kinderen vanaf 9 jaar. Dit geneesmiddel is uitsluitend bedoeld voor uitwendig gebruik. Breng een dunne laag gel 1 x/dag aan voor het slapengaan op de aangetaste acnezones, waarbij u contact met ogen, lippen en neusgaten vermijdt. De huid dient vooraf gewassen en gedroogd te zijn. Was uw handen grondig na het gebruik van Epiduo.

Samenstelling

- De werkzame stoffen in dit middel zijn adapalene en benzoylperoxide. 1 g gel bevat
1 mg (0,1% w/w) adapalene en waterhoudend benzoylperoxide, overeenkomend
met 25 mg (2,5% w/w) watervrij benzoylperoxide.
- De andere stoffen in dit middel zijn: dinatriumedetaat, natriumdocusaat, glycerol ,
poloxameer, propyleenglycol (E1520), simulgel 600 PHA (copolymeer van
acrylamide en van natriumacryloyldimethyltauraat, isohexadecaan, polysorbaat 80,
sorbitanoleaat) en gezuiverd water.

Contra indicatie
  • Als u zwanger bent
  • Als u van plan bent om zwanger te worden
  • U bent allergisch voor adapalene of benzoyl peroxide of één van de andere stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6.
Gegevens
CNK3073301
FabrikantenGalderma Benelux
MerkenTakeda
Breedte45 mm
Lengte160 mm
Diepte45 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter