Elocom Opl Cutaan Gebruik 0,1 % 100ml Plast Fl

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Elocom is een preparaat op basis van een hormoon van het cortisone-type, bedoeld voor toepassing op de huid. Het behoort tot de klasse van de krachtige corticosteroïden.

Gebruik

Dosering

Breng éénmaal per dag een dunne film lipofiele crème of zalf aan op de aangetaste huiddelen. Breng éénmaal per dag enkele druppels oplossing voor cutaan gebruik aan op de behaarde huiddelen, met inbegrip van de hoofdhuid.

Pediatrische patiënten

Elocom mag enkel met voorzichtigheid gebruikt worden bij pediatrische patiënten die 2 jaar zijn of ouder, waarbij de veiligheid en de doeltreffendheid voor het gebruik voor periodes langer dan drie weken niet vastgesteld kon worden. Omdat de veiligheid en doeltreffendheid van Elocom bij pediatrische patiënten jonger dan 2 jaar niet kon worden vastgesteld is het gebruik in deze leeftijdsgroep niet aanbevolen.

Wijze van toediening

De zalf heeft de voorkeur voor de behandeling van zeer droge, schilferige en gekloven letsels. De oplossing voor cutaan gebruik wordt bij voorkeur gebruikt voor de behandeling van dermatosen van behaarde huiddelen zoals de hoofdhuid, terwijl de lipofiele crème de voorkeur verdient voor de andere vormen van aangewezen dermatologische letsels.

Samenstelling

Elke gram lipofiele crème, zalf of oplossing voor cutaan gebruik bevat 1 mg mometasonfuroaat.

Hulpstof(fen) met bekend effect:

Elk gram Elocom 0,1% oplossing voor cutaan gebruik bevat 300 mg Propyleenglycol.

hulpstoffen:

Isopropylalcohol, hydroxypropylcellulose, propyleenglycol, natriumdihydrogeenfosfaat dihydraat, verdund fosforzuur, gezuiverd water.

Indicatie

Elocom 0,1 % oplossing voor cutaan gebruik is geïndiceerd voor het verlichten van inflammatoire en prurigineuze verschijnselen van dermatosen ter hoogte van behaarde huiddelen zoals de hoofdhuid, en glucocorticosteroïd-gevoelige dermatosen zoals psoriasis.

Contra indicatie

Elocom is gecontraïndiceerd bij patiënten met een overgevoeligheid voor mometasonfuroaat, voor één van de bestanddelen van deze preparaten of voor andere glucocorticosteroïden.

Zoals het geval is met andere topische glucocorticosteroïden, is Elocom eveneens gecontraïndiceerd bij patiënten met acne vulgaris, acne rosacea, huidatrofie, periorale dermatitis en perianale en genitale pruritus, luiereczeem, en bij patiënten met bacteriële (bv. Impetigo, pyoderma), virale (herpes simplex, herpes zoster, varicella, verrucae vulgares, condylomata acuminata, mossuscum contagiosum), parasitaire of schimmelinfecties van de huid (bv. Candida of dermatofyten).

Elocom mag niet op geulcereerde huid of wonden worden aangebracht.

Gegevens
CNK2936771
FabrikantenMSD Belgium
MerkenMSD
Breedte55 mm
Lengte135 mm
Diepte55 mm
Hoeveelheid verpakking1
Bijsluiter