Drovelis 3mg/14,2mg Filmomh Tabl 3x(24+4)

Op voorschrift
Geneesmiddel
Ja
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De blisterverpakking van Drovelis bevat 28 filmomhulde tabletten: 24 roze werkzame tabletten met de werkzame stoffen (nummer 1-24) en 4 witte placebotabletten zonder werkzame stoffen (nummer 25-28).Elke keer als u een nieuwe blisterverpakking van Drovelis opstart, neem dan de roze werkzame tablet met nummer 1 (zie 'Start'). Kies de sticker die begint met uw startdag uit de 7 weekdagstickers. Als u bijvoorbeeld op een woensdag start, gebruik dan de dagsticker die begint met 'woe'. Plak deze in het kader op de voorkant van de blisterverpakkingskaart op het ""-symbool. Elke dag zal op één lijn liggen met een rij pillen. Zo kunt u controleren of u uw dagelijkse tablet heeft ingenomen.

Neem elke dag één tablet op ongeveer hetzelfde tijdstip, zo nodig met wat water.

Volg daarbij de richting van de pijlen op de blisterverpakking. Gebruik dus eerst de roze werkzame tabletten en dan de witte placebotabletten.

Samenstelling

De werkzame stoffen in dit middel zijn drospirenon en estetrol.Elke roze werkzame tablet bevat 3 mg drospirenon en estetrolmonohydraat, overeenkomend met 14,2 mg estetrol.Elke witte placebotablet bevat geen werkzame stoffen.

Indicatie

Drovelis is een anticonceptiepil die wordt gebruikt om zwangerschap te voorkomen.

 • De 24 roze filmomhulde tabletten zijn werkzame tabletten die een kleine hoeveelheid van twee verschillende vrouwelijke hormonen, namelijk estetrol en drospirenon, bevatten.
 • De 4 witte filmomhulde tabletten zijn niet-werkzame tabletten die geen hormonen bevatten en placebotabletten worden genoemd.
 • Anticonceptiepillen die twee verschillende hormonen bevatten, zoals Drovelis, worden 'combinatiepillen' genoemd. Deze hormonen werken samen om de ovulatie (vrijkomen van een eicel uit de eierstok) te voorkomen en om het risico dat een vrijgekomen eicel wordt bevrucht en dat u zwanger raakt te verminderen.
Contra indicatie
 • U heeft een bloedstolsel in een bloedvat van uw benen (diep-veneuze trombose), uw longen (longembolie), of een ander orgaan (of heeft dit ooit gehad).
 • U weet dat u een stoornis heeft die uw bloedstolling beïnvloedt – bijvoorbeeld proteïne C-deficiëntie, proteïne S-deficiëntie, antitrombine III-deficiëntie, factor V-Leiden of antifosfolipidenantistoffen.
 • U moet geopereerd worden of u kunt gedurende lange tijd niet lopen (zie rubriek 'Bloedstolsels').
 • U heeft ooit een hartaanval of een beroerte gehad.
 • U heeft angina pectoris (een aandoening die hevige pijn op de borst veroorzaakt en een eerste verschijnsel kan zijn van een hartaanval) of een 'transiënte ischemische aanval' (TIA -voorbijgaande verschijnselen van een beroerte) of heeft dit ooit gehad.
 • U heeft één van de volgende ziekten die het risico op een stolsel in uw slagaders zou kunnen verhogen:ernstige diabetes met schade aan de bloedvaten;een heel hoge bloeddruk;een ernstig verhoogde vetconcentratie in het bloed (cholesterol of triglyceriden);een aandoening die hyperhomocysteïnemie wordt genoemd.
 • U heeft een vorm van migraine die 'migraine met aura' wordt genoemd of heeft dit ooit gehad.
 • U heeft een goed- of kwaadaardig gezwel (tumor) in de lever of heeft dit ooit gehad.
 • U heeft een ernstige leveraandoening of heeft dit ooit gehad en uw lever werkt nog niet naar behoren.
 • U heeft nieren die niet goed werken (nierfalen);
 • U heeft of heeft vermoeden van borstkanker of kanker van de geslachtsorganen of heeft dit ooit gehad.
 • U verliest bloed uit de vagina zonder aanwijsbare oorzaak.
 • U bent allergisch voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Gegevens
CNK4375416
FabrikantenGedeon Richter Benelux
MerkenGedeon Richter
Bijsluiter