Atorvastatin 10mg Sandoz Filmomh Tabl 30

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

De gebruikelijke startdosering van Atorvastatin Sandoz is 10 mg eenmaal per dag bij volwassenen en kinderen van 10 jaar of ouder. Die dosering kan indien nodig door de arts worden verhoogd tot u de hoeveelheid inneemt die u nodig heeft. Uw arts zal de dosering aanpassen met intervallen van 4 weken of langer. De maximumdosering van Atorvastatin Sandoz is 80 mg eenmaal per dag.

Atorvastatin Sandoz tabletten of tabletdelen moeten worden ingeslikt met een glas water en mogen op elk uur van de dag worden ingenomen, met of zonder voedsel. Probeer evenwel de tablet elke dag op hetzelfde uur in te nemen.

Samenstelling

Elke tablet bevat 10 mg atorvastatine (als calciumtrihydraat).

10 mg, 20 mg en 40 mg filmomhulde tabletten:

De andere stoffen in dit middel zijn, microkristallijne cellulose, calciumcarbonaat, lactose (als
monohydraat), croscarmellose natrium, hydroxypropylcellulose , polysorbaat 80, magnesiumstearaat, hypromellose, macrogol 6000, titaandioxide (E 171)

Indicatie

Atorvastatin Sandoz behoort tot een groep geneesmiddelen die statines worden genoemd. Dat zijn geneesmiddelen die de concentratie van vetten in het bloed regelen.

Atorvastatin Sandoz wordt gebruikt om de vetten cholesterol en triglyceriden in het bloed te verlagen, als een vetarm dieet en veranderingen van de levenswijze alleen geen resultaat opleveren. Als u een verhoogd risico op hartlijden vertoont, kan Atorvastatin Sandoz ook worden gebruikt om dat risico te verlagen, ook als uw cholesterolspiegels normaal zijn. U moet een standaard cholesterolverlagend dieet blijven volgen tijdens de behandeling.

Contra indicatie
  • U bent allergisch aan Atorvastatin Sandoz of voor één van de andere stoffen in dit geneesmiddel.
  • Als u een leverziekte heeft of ooit een leverziekte heeft gehad
  • Als u ooit onverklaarde abnormale leverfunctietests heeft vertoond bij bloedonderzoek
  • Als u een vrouw bent die kinderen kan krijgen en u gebruikt geen betrouwbaar voorbehoedsmiddel
  • Als u zwanger bent of zwanger wilt worden
  • Als u borstvoeding geeft
  • Als u de combinatie van glecaprevir/pibrentasvir bij de behandeling van hepatitis C gebruikt.
Gegevens
CNK4274668
FabrikantenSandoz
MerkenSandoz
Bijsluiter