Apo-Go-Pen 10Mg/Ml 5 Pennen 3 Ml Sol Inj

Op voorschrift
Geneesmiddel
Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Volwassenen

De aangewezen dosering voor elke patiënt wordt vastgesteld middels oplopende doseringsschema's.

BEPALEN VAN DE DREMPELDOSERING

  • 1 mg tijdens een hypokinetische oftewel 'off'-periode.
  • Ontbreekt een respons of is deze onvoldoende, wordt een tweede dosis van 2 mg geïnjecteerd.
  • De dosis kan bij iedere volgende injectie worden verhoogd met tussen twee injecties een tijdsduur van ten minste veertig minuten totdat een bevredigende motorische respons wordt verkregen.

BEHANDELING INSTELLEN

  • De dagelijkse dosering ligt doorgaans ergens tussen de 3 mg en 30 mg, welke dosering als 1 tot 10 injecties en soms zelfs 12 afzonderlijke injecties per dag wordt gegeven.
  • Maximale dosering: 10 mg per bolus en 100 mg per dag.

Toedieningswijze

  • Subcutane injectie in de onderbuik of de buitenkant van het bovenbeen.
  • Het kan niet worden uitgesloten dat de absorptie bij een en dezelfde persoon verschilt afhankelijk van de injectieplaats. De patiënt dient bijgevolg gedurende het daaropvolgende uur te worden geobserveerd om de kwaliteit van de respons op de behandeling te beoordelen. Afhankelijk van de respons van de patiënt kan de dosering worden gewijzigd.
Indicatie

Ziekte van Parkinson

behandeling van motorische fluctuaties ('on-off' fenomeen) bij patiënten met de ziekte van Parkinson, die niet voldoende reageren op orale anti-Parkinson medicatie.

Gegevens
CNK3186442
FabrikantenEurogenerics (EG) Generics & Consumer
MerkenEurogenerics (EG)
Breedte147 mm
Lengte182 mm
Diepte32 mm
Hoeveelheid verpakking5
Bijsluiter