Amlodipin Ab 5mg Comp 28

Op voorschrift
Geneesmiddel
Op bestelling
Ja

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Neem dit geneesmiddel altijd in precies zoals uw arts of apotheker u dat heeft verteld. Twijfelt u over het juiste gebruik? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

De geadviseerde aanvangsdosering is Amlodipin AB 5 mg eenmaal daags. De dosis kan worden verhoogd naar Amlodipin AB 10 mg eenmaal daags.

Dit geneesmiddel kan voor en na eten en drinken gebruikt worden. U moet dit geneesmiddel elke dag op hetzelfde tijdstip innemen met wat water. Neem Amlodipin AB niet in met pompelmoessap.

Gebruik bij kinderen en jongeren tot 18 jaar

Voor kinderen en adolescenten (6 tot 17 jaar oud) is de aanbevolen gebruikelijke startdosis 2,5 mg per dag. De maximale aanbevolen dosis bedraagt 5 mg per dag. Amlodipin AB tabletten 2,5 mg zijn momenteel niet verkrijgbaar en de 2,5 mg dosis kan niet worden bereikt met Amlodipin AB 5 mg tabletten aangezien deze tabletten niet zijn vervaardigd om in twee gelijke helften te delen.

Het is belangrijk dat u de tabletten blijft innemen. Wacht niet totdat uw tabletten op zijn voordat u naar uw arts gaat.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is amlodipine (als besilaat).
De andere stoffen in dit middel zijn microkristallijne cellulose (kwaliteit PH-101 en PH-112), calciumwaterstoffosfaat, watervrij natriumzetmeelglycolaat (type A) en magnesiumstearaat.

Indicatie

Amlodipin AB bevat de werkzame stof amlodipine die behoort tot de groep geneesmiddelen die calciumantagonisten worden genoemd.

Amlodipin AB wordt gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk (hypertensie) of een bepaald soort pijn op de borst, angina pectoris genaamd; een zeldzame vorm daarvan is Prinzmetal-angina of variant angina.

Contra indicatie
  • U bent allergisch (overgevoelig) voor een van de stoffen in dit geneesmiddel (deze stoffen kunt u vinden in rubriek 6) of voor andere calciumantagonisten.
    De allergie kan zich uiten in jeuk, rood wordende huid of moeite met ademhalen.

  • U heeft een zeer lage bloeddruk (hypotensie).

  • U heeft een vernauwing van de aorta-hartklep (aortastenose) of cardiogene shock (een

    aandoening waarbij uw hart onvoldoende bloed naar het lichaam pompt).

  • U heeft last van hartfalen na een hartaanval.

Gegevens
CNK4219812
FabrikantenApotex / Aurobindo, Aurobindo Pharma, CSP Benelux
MerkenAurobindo
Bijsluiter