Dafalgan Pediatrie 30mg/ml Siroop Fl 90ml

Geneesmiddel
Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Gebruik

Kinderen tot 32 kg

  • Gebruikelijke dosis: 10 tot 15 mg/kg, om de 6 uur (ofwel 40 tot 60 mg/kg/24 uu
  • Maximale dosis: 60 mg/kg/24uur
  • Kinderen van 4 tot 16 kg: vul het doseersysteem tot de dosering bereikt wordt die overeenstemt met het lichaamsgewicht van het kind of tot de dosering die er het nauwst bij aansluit
  • Kinderen van 16 tot 32 kg: vul het doseersysteem één keer totdat de maximumdosis bereikt wordt, en vul daarna het doseersysteem een tweede keer totdat het lichaamsgewicht van het kind bereikt wordt
  • Min. 4 uur tussen 2 innamen

Toedieningswijze

  • De oplossing met karamel-vanillesmaak kan als dusdanig of vermengd met drank of voedsel, zelfs warm, worden ingenomen
Indicatie

Pijn en koorts.

Contra indicatie

- Overgevoeligheid voor paracetamol, fenacetine of voor één van de hulpstoffen van het geneesmiddel.
- Ernstige nierinsufficiëntie.
- Ernstige leverinsufficiëntie.
- Herhaalde toediening van paracetamol is gecontra-indiceerd bij patiënten met anemie of een hart-, long-, nier- of leverziekte.
- DAFALGAN bruistabletten is gecontra-indiceerd bij patiënten met fructose-intolerantie (een zeldzame erfelijke aandoening).
- DAFALGAN FORT 1g bruistabletten bevat aspartaam (E951), dat wordt afgebroken tot fenylalanine, dat schadelijk kan zijn voor patiënten met fenylketonurie.
- DAFALGAN voor kinderen, oplossing 30 mg/ml is gecontra-indiceerd bij patiënten met fructose-intolerantie of het glucose-galactose malabsorptie syndroom (zeldzame erfelijke aandoeningen).

Details
CNK1571314
FabrikantenBristol-Myers Squibb, UPSA Belgium SA/NV
MerkenDafalgan
Breedte60 mm
Lengte138 mm
Diepte49 mm
Verpakkingshoeveelheid1
Bijsluiter